Duidelijke missie voor Orona

HR-director Karen Claeys vertelt:

Orona is een grote speler op de Belgische liftenmarkt: we plaatsen nieuwe liften, onderhouden deze en moderniseren waar nodig. We plaatsen ook rolpaden en roltrappen, maar dat is eerder een nichemarkt.

Voor welke specifieke nood deed jij beroep op Effectis?
We deden beroep op Effectis omdat we onze missie duidelijk wilden stellen voor de organisatie. Ze organiseerden hiervoor een tweedaagse workshop. Nadien volgde een leadershipstraject voor al onze leidinggevenden, en sinds twee jaar hebben we een HR-expert in dienst.

Hoe heeft Effectis ingespeeld op die verschillende noden?
Effectis kwam ter plaatse langs met twee HR-experts om een grondige intake af te nemen. Wat verwachtte ik precies van de samenwerking? Daarna spraken ze een aantal stakeholders zodat duidelijk werd wat de doelstelling en de uitkomst moest zijn. Zo deden ze dan het voorstel voor de tweedaagse workshop, het leadershipstraject en uiteindelijk externe consultant Julie toen ik met zwangere collega’s zat op mijn afdeling.

Welk effect heeft Effectis op jouw bedrijf?
Effectis is belangrijk geweest voor Orona omdat zij via een externe positie meehielpen om zaken duidelijk te krijgen, vooral onze missie. Ze droegen echt bij aan de kern van onze organisatie. Orona is een sterk groeiend bedrijf. Samen met ons keek Effectis waar we naartoe willen, wat belangrijk is op die weg en hoe we dat concreet in praktijk kunnen brengen. Ze doen dat door externe expertise binnen te brengen in de onderneming die een andere kijk heeft op de zaken. Het is een heel goede aanvulling voor ons om klaar te zijn voor de groei die ons bedrijf doormaakte de afgelopen jaren.

Welk effect heeft de samenwerking op jou als HR-director?
Voor mij als persoon is Effectis een grote meerwaarde als sparringpartner: brainstormen, externe partij erbij brengen, workshops uitwerken, … Ze maken me zelfzekerder in de keuzes die ik maak. Vaak sta je als HR-director alleen, maar je krijgt een externe sparringpartner met wie je objectief en heel open kan overleggen om dan een duidelijke beslissing te kunnen nemen. Daar ligt voor mij de zeer grote meerwaarde!

Waarom zou je Effectis aanraden in jouw netwerk?
Effectis is ongelooflijk sterk omdat ze no-nonsense zijn. Zij kleven geen pleisters maar kijken waar de wonde zit en gaan daar te werk.

Meer testimonials met effect

HR mét effect, ook bij jou.