Individueel leadershiptraject

Leiding geven, kan je leren.

Hoe stuur je mensen aan, hoe motiveer je hen, hoe kan je een team coachen? Als startende leidinggevende komen er heel wat nieuwe uitdagingen op je pad. Dit traject op maat versterkt je people management skills, met effect.

Individueel leadershiptraject

De praktische kant

Het individueel leadershiptraject is een combinatie van zelfstudie en individuele sessies met een ervaren trainer. De theorie, die je meekrijgt via handige digitale werkboeken, pas je onder begeleiding van de trainer toe in de praktijk. Zo leer je op je eigen tempo, met directe toepassingsmogelijkheden in je nieuwe functie.

We starten steeds met een intakegesprek waar we de belangrijkste werkpunten in kaart brengen én een match zoeken met de juiste trainer. Wanneer de match er is en de inhoud van je individueel leadershiptraject is bepaald, gaan we aan de slag.

De standaardmodules binnen het leadershiptraject zijn:

  1. Leidinggeven als een kameleon: krijg inzicht in de eigen leiderschapsstijl en leer om die aan te passen in functie van de medewerker 
  2. Communiceren met impact: leer feedback geven en een moeilijke boodschap formuleren 
  3. Zelf omgaan met veranderingen en hoe je medewerkers daarin ondersteunen
  4. Leidinggeven vanuit motivatie: hoe krijg je dingen gedaan vanuit intrinsieke motivatie van mensen? 
  5. Resultaatsgerichte gesprekken voeren: functionerings- en evaluatiegesprekken, selectie-interviews, ontwikkelingsgesprekken, slecht nieuwsgesprek, … Hoe pak je dat aan?
  6. Leer jezelf en andere kennen: krijg inzicht in je eigen communicatie- en gedragsvoorkeuren en in die van anderen  
  7. Efficiënt met tijd omgaan: delegeren, nee leren zeggen, overzicht behouden, … We nemen het vast in deze sessie.

 

Zijn slechts 3 of 4 modules relevant voor je? Dan starten we een light leadershiptraject op. Wat telt voor ons, is dat jij verder kan groeien in je functie. Want daar staan we voor: het positief effect, van HR dat werkt.

Deze training komt in aanmerking voor kmo-portefeuille.

Wrap-up

Op het einde van het traject plannen we een wrap-up sessie in. We overlopen wat we hebben gezien, toegepast en geleerd. We verzamelen samen de belangrijkste inzichten, tips en tricks zodat je er later eenvoudig op kan terugvallen indien nodig. Ook je HR-verantwoordelijke kan hierbij aanwezig zijn.

 

HR mét effect, ook bij jou.