Sparringspartner op vlak van HR voor Loop

Manager People & Culture Bas Moeyaert vertelt:

Loop Earplugs is een Antwerpse start-up en ondertussen wereldwijd aanwezig. Ze proberen de oordop opnieuw uit te vinden en fashionable te maken om zo taboes rond gehoorbescherming te doorbreken. Op die manier moedigen ze mensen aan om een leven te leiden op hun eigen volume.

Voor welke specifieke nood deed jij beroep op Effectis?

Onze founders deden beroep op Effectis om diverse zaken binnen HR een vliegende start te geven. Op die manier lagen er heel wat zaken op tafel toen ik twee jaar geleden bij Loop startte. HR-partner Marie was toen al aanwezig en nam een vrij algemene HR-rol op binnen Loop.

Nadien hadden we regelmatig contact rond specifieke noden: benefits, recruitment, HR-tools uitrollen, sociale wetgeving, …

Hoe heeft Effectis ingespeeld op die verschillende noden?

Na al die tijd kent Effectis ons zeer goed, wat de samenwerking vergemakkelijkt. We sparren regelmatig over welke skill gaps we hebben en hoe we die kunnen opvangen vanuit het netwerk van Effectis. Op die manier kunnen we snel HR-experts inpluggen of kort wat informatie uitwisselen.

Om een voorbeeld te geven: op een bepaald moment wilden we een HR-tool uitrollen maar hadden we in house onvoldoende werkkracht. Dankzij een HR-partner van Effectis konden we toen snel schakelen. Ze nam daarna ook met haar HR-expertise onze huidige documenten en contracten door om ze vervolgens te optimaliseren.

Welk effect heeft Effectis op jouw bedrijf?

Effectis is een sparringspartner die ons goed kent, met een groot netwerk en weet wat onze noden en behoeften zijn.

In een scale up is het niet altijd even gemakkelijk om die balans te vinden tussen interne en externe focus. Effectis neemt dat uit handen. Ze weten wat er gebeurt en brengen je in contact met de juiste mensen. Op die manier word ik voor een stuk ontzorgd.

Welk effect heeft de samenwerking op jou als persoon?

Ik hou ervan als een samenwerking open en constructief is, je snel kan schakelen en open feedback kunt geven aan elkaar. Dat vind ik wel echt terug bij Effectis. In beide richtingen geven we feedback als het niet loopt zoals gewenst of geven we advies over hoe de zaken anders aangepakt kunnen worden. Dat zorgt ervoor in een partnership dat we samen snel vooruit kunnen.

Waarom zou je Effectis aanraden in jouw netwerk?

Ik zou Effectis zeker aanraden omdat je in een snel evoluerende wereld vaak niet over van alles op de hoogte kan zijn. Bovendien is het moeilijk, zeker in een scale-up, om contact te houden met iedereen met een verschillende expertise. Dat doet Effectis als HR-partner in jouw plaats.

Meer testimonials met effect

HR mét effect, ook bij jou.