In house HR-expertise voor Lecot

Filip De Boeck, HR Director bij Lecot, vertelt:

Lecot is een groothandel die zicht richt naar elke bouwprofessional. De organisatie heeft een breed gamma aan producten en diensten in ijzerwaren, bevestigingen, bouwbeslag, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Voor welke specifieke nood deed jij beroep op Effectis?
Lecot bestaat natuurlijk al jaren. Toch willen we kritisch blijven kijken naar hoe we het doen als werkgever, en onszelf blijven heruitvinden. In het kader daarvan zetten we een aantal jaren geleden een employer branding traject op. Toen kwamen we voor het eerst in aanraking met Effectis als HR-partner. Een fijn en positief contact!

Enige tijd later wou ik mijn HR-team uitbreiden met een HR-Manager. Ik voelde al snel aan dat die functie moeilijk in te vullen was, en liet ons ondersteunen door Effectis zodat we geen snelheid noch continuïteit verloren.

Hoe heeft Effectis ingespeeld op die nood?
Effectis capteerde onze nood zeer nauwkeurig en zocht naar de juiste match voor ons team. Ondertussen werkten we al met 2 Effectisconsultants samen, Stephanie en Joke. Twee HR-experten die ons ontzorgden op allerlei vlakken: van recruitment, over het implementeren van een car policy en uitrollen van een traineeship programma, tot assesments van kandidaten.

Welk effect heeft Effectis op jouw bedrijf?
Effectis is voor ons echt een brede HR-partner waarop ik kan vertrouwen. Ze voelen onze noden goed aan en denken mee met die noden. In ons geval zochten we naar specifieke vakkennis en die kregen we ook.

Extra bonus was dat de HR-experten zich zodanig goed binnen Lecot integreerden dat ze echt deel uitmaken van het HR-team, deel van Lecot. Dat ontzorgt mij enorm en maakt het samenwerken des te aangenamer!

Waarom zou jij Effectis aanraden in jouw netwerk?
Effectis is sterk klantgericht en luistert echt goed naar wat de specifieke noden zijn van onze organisatie. Er zijn korte responslijnen en er is steeds een proactieve opvolging. Bovendien sluit de pragmatische en no nonsense aanpak van Effectis aan bij deze van Lecot, wat zorgt voor een zeer fijne samenwerking.

Meer testimonials met effect

HR mét effect, ook bij jou.