Een professioneel HR-plan voor Umbrosa

Christophe Haemers, CEO en oprichter van Umbrosa vertelt:

Umbrosa is een fabrikant van design parasols. Ik neem het woord “fabrikant” in de mond, want wij staan in voor ontwerp én productie van onze parasols die in meer dan 80 landen ter wereld worden verkocht.

Voor welke specifieke nood deed jij beroep op Effectis?
Umbrosa is de voorbije jaren sterk aan het groeien, en een groeiend bedrijf heeft nood aan professionalisering op vlak van HR. Het wordt uitdagender om als bedrijfsleider dagdagelijks met uw mensen bezig te zijn, kansen aan te bieden, opleidingen of trajecten te bespreken. Daarom ging ik op zoek naar een partner die me daarbij kon begeleiden.

Hoe heeft Effectis ingespeeld op die nood?
We kwamen snel tot een samenwerking waarbij consultant Katleen ons 1 dag per week begeleidt om onze specifieke behoeften in te vullen. Ze focust vooral op aanwervingen om onze groei te ondersteunen en is daarnaast bezig met andere topics zoals verloningsbeleid, opleidingstrajecten, carrièreplanning, …

Welk effect heeft Effectis op jouw bedrijf?
Het doel van de samenwerking is om ons bedrijf te professionaliseren op HR-vlak, en dus meer gestructureerd werken zodat we minder kunst- en vliegwerk nodig hebben. Effectis heeft als belangrijkste effect dat het voor rust zorgt in ons bedrijf. We kunnen de zaken nu op een meer gestructureerde en professionele manier aanpakken. Daarnaast hebben onze mensen nu een vast aanspreekpunt, iemand waarvan ze weten dat die voldoende tijd heeft om hun vragen te beantwoorden en met hen bezig te zijn.

Als ik naar mezelf kijk, zorgt het ervoor dat ik ontzorgd wordt als ondernemer, en dat ik me kan focussen op de groei van het bedrijf.

Waarom zou jij Effectis aanraden in jouw netwerk?
Een collega-ondernemer raadde me Effectis aan omdat die er een goede samenwerking mee had. Van daaruit zijn wij er ook mee gestart, en ik zou het elke ondernemer aanbevelen. Ben je op zoek naar meer professionaliteit? Wil je je meer focussen op wat echt telt als bedrijfsleider? Dan kan een partner als Effectis die jouw HR verzorgt, zeker een goede keuze zijn!

Meer testimonials met effect

HR mét effect, ook bij jou.