Ingevulde vacatures bij Beaulieu dankzij Effectis

Matthias Tavernier, HR-manager bij Beaulieu International Group, vertelt:

Berry Alloc is een dochteronderneming van Beaulieu International Group en biedt vloeroplossingen aan. In België heeft de organisatie zo’n 270 medewerkers in dienst, verdeeld over twee productiesites in Menen en Wielsbeke.

Voor welke specifieke nood deed jij beroep op Effectis?
Berry Alloc heeft sinds de coronapandemie een versnelde groei doorgemaakt. We merkten dat particulieren hun vloeren en bureauruimtes wilden upgraden, wat leidde tot een sterke stijging van de verkoopcijfers.

In combinatie met de lancering van nieuwe producten, hadden we een grote behoefte aan extra medewerkers. Daarom schakelden we Effectis in om de 15 openstaande vacatures te kunnen invullen.

Hoe heeft Effectis ingespeeld op die nood?
Effectis stelde HR-experte Iemke voor die ervaren is in het selecteren en rekruteren van zowel arbeiders als bedienden. Het is niet evident om op een korte termijn de organisatie te leren kennen en te begrijpen welke functies er nodig zijn of welke persoonlijkheidstypes bij Berry Alloc passen. Toch heeft ze deze taak met succes volbracht!

Iemke volgde het hele selectieproces op een gestructureerde manier op, van het screenen van cv’s tot het pushen van vacatures op verschillende jobboards en jobkanalen, het voeren van eerste gesprekken en het doorgeven van feedback aan de hiring managers.

Welk effect heeft Effectis op jouw bedrijf?
Effectis leverde af waar we nood aan hadden. Ondanks de moeilijkheidsgraad van bepaalde vacatures, kon Iemke de juiste profielen op de juiste plaats zetten. Het was een grote win om een externe partner in te zetten op onze rekruteringsbehoefte.

Door beroep te doen op Effectis, spaarde ik enorm veel tijd uit. De HR-experte nam een groot deel van het rekruteringsproces op zich waardoor ze mij ontlastte en ik mijn tijd aan andere zaken kon besteden. Bovendien leerde Iemke me verschillende zaken aan die ik in mijn verdere professionele carrière kan toepassen!

Waarom zou jij Effectis aanraden in jouw netwerk?
Effectis is punctueel en levert af binnen het verwachtingspatroon. Ze zetten de juiste HR-experts op de juiste plaats. Het niveau van die experts ligt hoog, en dat viel meteen op bij hoe snel Iemke zich kon inwerken. Als de nood hoog is, kan Effectis de juiste HR-mensen plaatsen!

Meer testimonials met effect

HR mét effect, ook bij jou.