Ontwikkeltraject voor Atkore Vergokan

Dominique Delodder, HR-manager bij Atkore Vergokan, vertelt:

Atkore Vergokan is een specialist in metalen kabeldraagsystemen zoals kabelgoten, draadgoten, kabelladders en toebehoren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oudenaarde waar een 100-tal medewerkers tewerkgesteld worden.

Voor welke specifieke nood deed jij beroep op Effectis?
Vergokan werd enkele jaren geleden overgenomen door Atkore, wat een serieuze verandering is. Om deze change in goede banen te leiden, deden we beroep op Effectis. Door ondersteuning en weloverwogen tools, zochten we een weg om deze verandering te verankeren in onze organisatie.

Hoe heeft Effectis ingespeeld op die nood?
Effectis zette een ontwikkeltraject op met Ellen als Senior Coach en Bo als Insightstrainer. Aan de start van dat traject hield Ellen individuele gesprekken en peilde ze naar de noden binnen het management. Diverse opleidingen zoals time management en communiceren met impact werden uitgerold. Bovendien bracht ze inzicht in de verschillende leiderschapsstijlen.

Bo werd nadien ingezet om Insightstrainingen te geven voor de hele organisatie. Doelstelling hiervan: medewerkers aanzetten tot zelfreflectie en de communicatie onderling optimaliseren. Deze trainingen creëerden vooral een gemeenschappelijke taal en brachten onze mensen dichter bij elkaar.

Naast het inzetten op dedicated training, voorzag het traject ook in coaching door Ellen, resulterend in individuele ontwikkelingsplannen. Deze persoonlijke ontwikkelingsplannen bieden onze leidinggevenden de mogelijkheid om sterker te staan in hun rol.

Welk effect heeft Effectis op jouw bedrijf?
Effectis heeft ons geleerd om actief naar elkaar te luisteren en vragen te stellen. Als organisatie hebben we een sterke drive om de vooropgezette resultaten en visie te behalen. Effectis bood ons de tools om dat als team te realiseren. Ze leerde via Insights naar onszelf kijken, om daarna beter te begrijpen wie een ander is en hoe je optimaal kan communiceren. Dat resulteert uiteraard in een vlottere samenwerking!

Ikzelf kwam in dienst bij Atkore Vergokan wanneer het ontwikkeltraject al van start was. Ellen nam mij snel en vakkundig mee in het hele proces, waardoor ik ook sneller het vertrouwen kreeg van alle betrokken personen in het traject.

Waarom zou jij Effectis aanraden in jouw netwerk?
Effectis schakelt snel en behandelt elke opdracht met grote deskundigheid. De coaches beschikken over gigantisch veel ervaring! In samenspraak wordt een training opgebouwd om tegemoet te komen en een oplossing te bieden aan welbepaalde vraagstukken binnen de organisatie. Het hele traject is echt op maat gemaakt voor Atkore Vergokan, en dat loont.

Meer testimonials met effect

Loop Earplugs

HR-sparringspartner voor Loop

Loop Earplugs, een wereldwijde start-up, vertrouwt op Effectis voor HR. Van HR-tools implementeren tot recruitment, Effectis versnelt hun groei.

HR mét effect, ook bij jou.