De multidisciplinaire toolbox voor Peripass

CEO Leander Naessens vertelt:

Peripass bestaat uit een team van 32 mensen, en we voorzien de toegang en het beheer van vrachtwagens op sites met heel veel vrachtverkeer. Van zodra je meer dan 100 vrachtwagens per dag hebt op je site, komt daar heel wat bij kijken om dat in goede banen te leiden. Wij zorgen ervoor dat je dat kunt doen via self-service kiosks en dat je kunt communiceren in verschillende talen. Het is zoals de self-servicebeleving bij McDonald’s, maar dan op logistieke sites.

Voor welke specifieke nood deed jij beroep op Effectis?
Het moeilijke is dat als je een bedrijf start, je snel groeit van 5 naar 10 mensen, van 10 naar 20 mensen, van 20 naar 50. Je kunt als organisatie niet de volledige kost van een voltijdse people manager of recruiter dragen, terwijl je wel die verschillende rollen nodig hebt. Vanuit dat oogpunt zijn wij beginnen samenwerken met Effectis.

Wij nemen de diensten af van verschillende mensen die expert zijn in hun domein. Dat is voor ons een zegen want dat betekent dat wij in plaats van één iemand, verschillende mensen kunnen inhuren die keigoed zijn in wat ze doen. Zo kunnen we veel sneller die groei maken zonder dat we die stevige vaste kosten hebben door verschillende mensen aan te werven. We kunnen die kosten ook niet dragen als organisatie.

Hoe heeft Effectis ingespeeld op die verschillende noden?
Het is moeilijk om juist in te schatten wat we precies nodig hebben. Het verschil met andere (recruiting) agencies die ons in het verleden hebben bijgestaan, is dat Effectis meer kennis heeft van onze cultuur en zich inleeft in onze uitdaging.

Ik heb het gevoel dat die cultural fit heel sterk op de achtergrond gebeurt, waardoor we meteen de juiste oplossing aangereikt krijgen, met bijgevolg ook de juiste mensen. Dat zorgt ervoor dat we vrij snel en succesvol kunnen starten.

Welk effect heeft Effectis op jouw bedrijf?
Het belangrijkste effect is dat wij sneller met de juiste mensen kunnen groeien. We groeien sneller omdat we meteen de juiste, verschillende profielen hebben die op onze noden kunnen inspelen. Voor ons is Effectis eigenlijk een multidisciplinaire “toolbox” waar we met onze uitdagingen terecht kunnen, en die een geschikte oplossing zoeken die bij ons past.

Welk effect heeft de samenwerking op jou als zaakvoerder?
Ik laat me graag bijstaan in de domeinen waar ik niet sterk in ben. Het compenseert zwaktes van mij, waar Effectis sterk in is.

Waarom zou je Effectis aanraden in jouw netwerk?
Ik zit in een netwerk met veel start-ups en scale-ups die vaak allemaal met dezelfde uitdagingen zitten: ze hebben bepaalde noden, maar ze hebben er geen fulltimes voor nodig en ze willen graag direct op de juiste snelheid zitten zonder mensen te moeten opleiden.

Als je snel wilt gaan, de juiste mensen hebt die meteen op niveau presteren en voor de specifieke taken waar je ze voor nodig hebt, dan vind ik dat Effectis het juiste adres is!

Meer testimonials met effect

Loop Earplugs

HR-sparringspartner voor Loop

Loop Earplugs, een wereldwijde start-up, vertrouwt op Effectis voor HR. Van HR-tools implementeren tot recruitment, Effectis versnelt hun groei.

HR mét effect, ook bij jou.