Ben je als werkgever financieel aantrekkelijk?

War for talent woedt hevig. Is jouw verloningspakket interessant genoeg om medewerkers te behouden en om nieuwe mensen aan te trekken? Effectis bekijkt het samen met jou!

In onze reward check-up gaan we na hoe het op vandaag zit met de beloningspakketten van je medewerkers: lonen, onkosten, extralegale voordelen, premies, verzekeringen, … Maakt jouw bedrijf al gebruik van variabele verloning zoals bonussen? We kijken waar er ruimte is tot optimalisatie en of het pakket concurrentieel genoeg is. We kunnen ondertussen ook de puntjes op de i zetten wat betreft payroll en sociale documenten.

We geven je een korte samenvatting van onze check-ups!

Payroll scan

Hoe verloopt de payroll vandaag in de organisatie? Wordt alles (zowel sociaal als sectoraal) correct toegepast? We bekijken in deze scan nog andere zaken:

  • Minimum- en effectieve lonen van de arbeiders en/of bedienden
  • Berekening en doorgave naar het sociaal secretariaat
  • Berekening van vakantiegeld, eindejaarspremie, cheques, sectorale premies, …
  • Alternatieve verloning conform de sociale wetgeving?

Sociale check

Deze check focust op twee zaken: de sociaaljuridische documenten en de loon-en arbeidsvoorwaarden conform jouw paritair comité.

  • Zijn de verplichte wettelijke documenten aanwezig en inhoudelijk correct? Denk aan (bijlagen bij de) arbeidsovereenkomst, policies, arbeidsreglement, …
  • Is de arbeidsduur en het loon conform de sociale en sectorale bepalingen?

Waar te beginnen?

Klaar om dit alles eens onder de loep te nemen? Contacteer ons!

Lees meer!

Het mobiliteitsbudget: the do & don’ts

Er is al veel gezegd en geschreven over het mobiliteitsbudget: een mogelijkheid om je wagenpark echt te vergroenen, een imagobooster, een onderdeel van je employer branding strategie,…. Maar wat vang je er mee aan als kmo?

Lees meer →

HR met effect

Smaakt naar meer? Wij helpen je op weg.

Krijg onze nieuwsbrief!