Continuïteit is fundamenteel voor groei

Een wereldreis, iemand die het team verlaat, een zwangerschap, … Er zijn veel redenen waarom een organisatie iemand tijdelijk, langdurig of definitief moet missen. Geen evidentie om mee om te gaan, maar wel vaak de realiteit. Ook binnen HR. Toch is het cruciaal om snel een gepaste oplossing te vinden, want HR is meer dan ooit een belangrijke pijler in de groei van bedrijven.

Intern 

Vaak komt een afwezigheid niet volledig onverwacht en is ze van tijdelijke aard. In dat geval kan je intern oplossingen vinden. Enkele collega’s nemen een deel van de taken over of bedrijven investeren in digitale (AI-) tools om bepaalde taken te automatiseren. Gaat het om een onverwachte of langere afwezigheid? Dan is het een stuk moeilijker om die intern op te vangen. Snel schakelen met een externe partner is dan vaak de enige optie. 

Externe oplossingen 

Afwezigheid opvangen door externe expertise in te roepen, botst nog te vaak op weerstand. “Gaan ze zich snel kunnen inwerken?” of “Zullen ze onze problematiek begrijpen?”. Het zijn veelgemaakte bedenkingen bij zowel grote bedrijven als kmo’s. Inge, business manager Oost-Vlaanderen bij Effectis, vertelt: “Het wantrouwen is normaal maar onterecht. Een zaakvoerder of HR-manager kent de nieuwe medewerker niet en weet niet hoe snel die kan schakelen. Onze ervaring leert dat eens ze kennismaken met een externe partner als Effectis, de opluchting snel volgt. We luisteren vooral: welke kennis en ervaring is nodig voor de functie? Nadien zoeken we de perfecte match en zorgen we voor een continuïteit in HR binnen het bedrijf.

Lees meer!

Reflectie

Een oproep tot actie in HR: waarom expertise, ervaring en een solide beleid cruciaal zijn voor bedrijfssucces. Laat Effectis je gids zijn.

Lees meer →

HR met effect

Smaakt naar meer? Wij helpen je op weg.

Krijg onze nieuwsbrief!