Sociale audit

Loon, extralegale voordelen, groeiperspectief, work-life balance, … Ze vormen een cruciaal onderdeel in het geluk van je medewerkers én van jou als werkgever. Niemand wordt blij van foute loonbrieven of uitgebluste collega’s.

Onze sociale audit brengt de werkpunten in je loonbeleid in kaart en geeft je een handleiding om het nog beter te doen als werkgever. Klaar voor inzicht én actie?

Sociale audit

De praktische kant

Een sociale audit in je bedrijf verloopt bijzonder gestructureerd. Elk aspect met betrekking tot het loonbeleid pakken we vast, analyseren we en werken we uit. Zo komen we tot een sluitend rapport waar je ook écht iets mee bent.

We starten met een audit van de sociaaljuridische documenten (policies, arbeidsreglementen, contracten). Daarnaast kijken we naar de verloning, extralegale voordelen, evenwicht in werk en privé en de perspectieven die je aanbiedt aan medewerkers.

Van werkroosters en marktconforme verloning over hospitalisatieverzekeringen tot individuele groeiplannen; alles wat er is op vlak van loonbeleid, gaat door onze handen.

Na de fysieke audit bespreken we de resultaten en aanbevelingen bij jou op bedrijf. Heb je vragen? Dan beantwoorden we die uiteraard graag. Onze experten staan dichtbij, spreken klare taal en werken samen met jou en je team aan een zo optimaal mogelijk loonbeleid.

En nu?

Nu je weet waarin je als bedrijf nog kan schakelen, is het tijd voor actie. Arbeidscontracten aanpassen, gesprekken starten om individuele groeiplannen voor bepaalde functies uit te werken, … Wat de acties ook zijn, op basis van de sociale audit weet je wat te doen.

Soms zijn de aanbevelingen overweldigend of te tijdsintensief voor het bestaande team. Onze HR-experts ondersteunen jou en je team bij het implementeren van de gewenste acties. Dat kan op projectbasis of als in-house HR-partner traject. Wat het best past bij je bedrijf en de uitdagingen.

Wat je ook kiest, op onze kruiding en positief effect kan je alvast rekenen.

HR mét effect, ook bij jou.