HR-barometer

Hou jouw huidig HR-beleid tegen het licht

Je bedrijfsdoelstellingen realiseren doe je niet alleen. Een succesvol HR-beleid speelt hierin een grote rol. Met een goed uitgewerkt en onderbouwd plan ben je beter in staat om de juiste medewerkers aan te trekken én te behouden. Maar hoe zet je zo’n beleid op?

Het begint met een grondige analyse van de huidige situatie. Met de HR-barometer van Effectis breng je meteen alle HR-noden en huidige processen in kaart.

Het doel van deze scan is om de sterke en zwakke punten van je huidige HR-beleid te identificeren en praktische aanbevelingen te formuleren voor de toekomst.

Ga zelf aan de slag met dat advies of laat je volledig ondersteunen door één van onze HR-experts. Zij zetten de aanbevelingen om in concrete actiepunten én voeren ze ook uit. Bepaal en bewaak samen met hen de scope, en behaal zo jouw bedrijfsdoelstellingen!

Je kan de HR-barometer bovendien aanvullen met een sociale audit om te checken of je arbeidsreglement, contracten en policies nog up- to-date zijn.

Save money while improving your HR!
Deze scan komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

Wat meet deze barometer?

Met behulp van de scan brengen we alle HR-processen in kaart met oog op de bedrijfsdoelstellingen, en dat per HR-domein. Hierdoor krijgen we een compleet overziichtt van de maturiteit van deze processen.

We nemen zowel strategische als operationele processen onder de loep, gaande van het aantrekken van talent tot het behouden ervan. We besteden bijzondere aandacht aan verloning, omdat dit een cruciale rol speelt binnen organisaties. Daarom analyseren we dat gedeelte apart.

What’s next?

Op basis van de aanbevelingen is het belangrijk om een actieplan te maken en prioriteiten te stellen in functie van de beschikbare tijd en het budget. Elke prioriteit wordt vertaald naar een concreet project of to do, zodat je deadlines en verantwoordelijkheden kan bepalen.

Geen idee waar je moet beginnen? Onze HR-experts staan klaar om dat plan voor jou uit te voeren! Hierdoor ben je zeker dat je de zaken op een correcte manier aanpakt.

Bij de HR-barometer werken we vaak op twee snelheden. Ten eerste kan je snel aan de slag met enkele quick wins die een directe impact hebben op je medewerkers. Ten tweede moet je blijven bouwen aan de fundamenten en het beleid, om zo een HR-beleid te creëren dat bestand is tegen de toekomst.

Het uiteindelijke doel van de HR-barometer? Om met een meer performant en mensgericht HR-beleid je bedrijfsdoelstellingen te realiseren, en dat zowel op korte als op lange termijn.

De HR-barometer van Effectis gaf ons niet alleen een duidelijk overzicht van de pijnpunten binnen onze HR, maar meteen ook een concreet stappenplan van hoe en in welke volgorde we die konden aanpakken.

Martijn D’haene // Het Peloton

HR mét effect, ook bij jou.