Bannerfoto assessments

Assessments

Effectief rekruteren en doorgroeien

Een nieuwe collega onboarden en opleiden kost tijd en geld. Evenmin wil je een foute inschatting maken bij de interne doorgroei van een medewerker.

 

Een mismatch in een andere job kan leiden tot demotivatie en zelfs verlies van goede medewerkers. Een verkeerde aanwerving of doorgroei kan je dus missen als kiespijn!

 

Ga daarom een stap verder en vertrouw niet enkel op jouw intuïtie. Met de assessments van Effectis heb je alle informatie in huis om de juiste beslissingen te maken en je rekrutering en interne doorgroei naar een hoger niveau te brengen.

Kwalitatieve tools

Wil je medewerkers en kandidaten perspectief bieden en hun talenten ontwikkelen? Begin dan bij een objectieve analyse van hun competenties, vaardigheden, motivatie, persoonlijkheid en denkvermogen. Vaak moet je daarvoor dieper graven dan wat een cv of interview kan vertellen.

Een wetenschappelijk onderbouwd assessment zorgt ervoor dat alle kaarten meteen op tafel liggen. Het geeft een nauwkeurig beeld van de mogelijkheden, de verwachtingen en de onbenutte kwaliteiten van de deelnemer. Je gaat in feite na of iemand geschikt is voor de job.

Ontdek in onze whitepaper hoe je assessments kunt inzetten om jouw organisatie verder te laten groeien, met de juiste mensen op de juiste plaats.

Onze aanpak

Dankzij een assessment begin je met voorsprong aan de samenwerking en kan je vanaf dag één gericht met de ontwikkeling van jouw (nieuwe) medewerker aan de slag.

Onze assessoren zijn getraind om in functie van jouw bedrijf en vacature te kunnen inschatten of een kandidaat geschikt is. Ze doen dat via psychologische testen en vragenlijsten, en vullen eventueel aan met een diepte-interview of rollenspel. En dat steeds op maat van jouw organisatie.

Geen schrik, onze tools vragen weinig tijd en zullen de snelheid van jouw selectieproces niet vertragen!

De mogelijkheden

Effectis heeft een groot aanbod aan testen die onze assessoren gebruiken. Afhankelijk van de competenties die je wil meten, bepalen zij welke testen daar het best voor geschikt zijn.

 

Niet alles valt te meten in online testen. Soms is interactie met de kandidaat noodzakelijk om interpersoonlijke skills na te kunnen gaan. Onze experten krijgen zo veel meer informatie over hoe het effectief gesteld is met de ervaring van de kandidaat.

 

  • Online testen: focus op persoonlijkheid, motivatie en redeneren met interpretatie door assessor. Is volledig digitaal.
  • Light assessment: online testen, aangevuld met een diepte-interview met de assessor. Het diepte-interview kan zowel digitaal als face-to-face.
  • Full assessment: online testen, aangevuld met een diepte-interview en interactieoefeningen (zoals een rollenspel, business case, planningsoefening). Het diepte-interview en de interactieoefeningen kunnen zowel digitaal als face-to-face.

Meer weten over onze assessments?

Contacteer ons!