Bannerfoto assessments

Assessments

Breng je rekrutering en interne doorgroei naar een hoger niveau

Een nieuwe collega onboarden en opleiden kost tijd en geld, zowel voor de zaakvoerder als voor bestaande medewerkers. Evenmin wil je een foute inschatting maken bij de interne doorgroei van een medewerker. Een mismatch in een andere job kan leiden tot demotivatie en zelfs verlies van goede medewerkers. Een verkeerde aanwerving of doorgroei kan je dus missen als kiespijn!

 

Ga daarom in selecties een stap verder en vertrouw niet enkel op jouw intuïtie. Met de assessments van Effectis heb je alle informatie in huis om de juiste beslissingen te maken bij het selecteren van nieuwe kandidaten of doorgroei van medewerkers.

Kwalitatieve tools

Als je medewerkers of kandidaten perspectief wil bieden, ze optimaal wil inzetten en hun talent wil ontwikkelen, dan begin je best bij een objectieve analyse. Niet alleen van competenties en vaardigheden, maar ook van de onderliggende kwaliteiten: motivatie, persoonlijkheid en denkvermogen. Vaak moet je daarvoor dieper graven dan wat een cv of interview kan vertellen.

Een wetenschappelijk onderbouwd assessment zorgt ervoor dat alle kaarten meteen op tafel liggen. Het geeft daardoor een nauwkeurig beeld van de mogelijkheden, de verwachtingen en ook vaak de onbenutte kwaliteiten van je kandidaat of medewerker. Je gaat in feite na of iemand geschikt is voor de job.

Nood aan meer info over wat een assessment precies is, welke voor- en nadelen er spelen en hoe het een toegevoegde waarde kan zijn voor jou bedrijf?

Onze aanpak

Dankzij een objectief assessment begin je met voorsprong aan de samenwerking en kan je vanaf dag één gericht met de ontwikkeling van jouw (nieuwe) medewerker aan de slag. Onze experten kunnen jou bovendien helpen met het uitwerken van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Onze assessoren zijn getraind om in functie van jouw bedrijf en vacature te kunnen inschatten of een kandidaat geschikt is. Ze doen dat via psychologische testen en vragenlijsten, en vullen eventueel aan met een diepte-interview of rollenspel. En dat steeds op maat van jouw organisatie.

Geen schrik, onze tools vragen weinig tijd en zullen de snelheid van jouw selectieproces niet vertragen!

Zeer tevreden met de assessments bij Effectis! De informatie in de rapporten is erg waardevol, waardoor we onze beslissingen objectiever kunnen staven in plaats van enkel op buikgevoel.
Log Make it fly

Make it fly

Yves Vanstraelen

De mogelijkheden

Effectis heeft een groot aanbod aan testen die onze assessoren gebruiken. Afhankelijk van de competenties die je wil meten, bepalen zij welke testen daar het best voor geschikt zijn. Bijna alle testen zijn ook beschikbaar in het Frans en Engels.

 

Niet alles valt te meten in online testen. Soms is interactie met de kandidaat noodzakelijk om interpersoonlijke skills na te kunnen gaan. Op basis van de online testen maken onze assessoren al een inschatting, maar bij de interactieoefening halen ze veel meer informatie over hoe het effectief gesteld is met de ervaring van de kandidaat.

 

  • Online testen: focus op persoonlijkheid, motivatie en redenen met interpretatie door assessor. Is volledig digitaal.
  • Light assessment: online testen, aangevuld met een diepte-interview met de assessor. Het diepte-interview kan zowel digitaal als face-to-face.
  • Full assessment: online testen, aangevuld met een diepte-interview en interactieoefeningen (zoals een rollenspel, business case, planningsoefening). Het diepte-interview en de interactieoefeningen kunnen zowel digitaal als face-to-face.

Meer weten over onze assessments?

Contacteer ons!