Valkuilen van zelfsturende teams

Zelfsturende teams, een concept dat al redelijk wat stof heeft doen opwaaien de laatste jaren. Werken ze, moet iedereen ermee aan de slag, heeft het enkel voordelen, ... ?

Waar volgens mij tot op vandaag weinig aandacht aan besteed is, is aan de valkuilen die ermee gepaard gaan. Vandaar dat ik er een paar in de kijker wil zetten, niet om je af te schrikken maar wel om te 'bezinnen eer we beginnen' nl.

  • werkdrukverhogend: sommige medewerkers gaan over hun grenzen en creëren een grotere kans op burn-out doordat ze het gevoel hebben dat hun werk nooit af is. Er is altijd wel iets te doen in een dergelijk team, de vraag is wanneer jij genoeg hebt gedaan
  • saaiezakenblijvenliggen: wie neemt de taken op die niemand graag doet?
  • neuzenindezelfderichting: hoe krijg je alle neuzen in dezelfde richting? De teamleden moeten ervoor zorgen dat ze hetzelfde doel nastreven maar weet iedereen wat dit doel is, ook na verloop van tijd?
  • informeleleider: na een tijdje kan het zijn dat er iemand zich automatisch tot leider van de groep profileert. Bewust? Niet altijd, maar in moeilijkere discussies moet er soms een knoop doorgehakt worden en voor een team is dit geen evidente uitdaging, voor een natuurlijke leider daarentegen wel.

Op zoek naar een antwoord op je HR-vraag?
We denken heel graag met je mee.

Contacteer An