Leiderschap opinie

Vaarwel ondersteunende leider, auf Wiedersehen autocratische bestuurder! Wees welkom… leider. Volgens de laatste trends in leiderschapsland mogen leidinggevenden weer gewoon zichzelf zijn. Of toch bijna. 

Als zaakvoerder of manager is het geen evidentie om vandaag een team te leiden. De verwachtingen zijn hoog, de targets nog hoger. Er moet gepresteerd worden maar ook ruimte zijn voor plezier en ontspanning. Inspraak is vaak gewenst maar de deadlines zijn kort.

Daarnaast is er zo ook nog iets als “Dit is wie ik ben.” Iedereen heeft zijn eigen stijl van communiceren en plan van aanpak om zijn team tot bij de finish te krijgen. Hoe hij of zij dat doet, is vaak op gevoel of op basis van wat er aangeleerd is. 

Tot slot is er nog de bedrijfscultuur waar sturend, coachend, ondersteunend of delegerend leiderschap de norm is. Wat de situatie ook is, vandaag is het ok om te zijn wie je bent. Klinkt te goed? Klopt ook. Al is dat niet het hele verhaal. Je mag zijn wie je bent, maar je moet ook weten wie je bent, je valkuilen kennen en, afhankelijk van de bedrijfscultuur en aanwezige leiderschapsstijl, erover communiceren. 

Heb je geen idee hoe je daar aan begint of hoe je hier aan kan werken? Bekijk onze workshops rond leiderschap en Insights Discovery eens.

Lees meer!

De zin en onzin van assessments

Steeds meer bedrijven werken met assessments voor teams en aanwerving. Maar wat is het juist en wanneer is het nuttig? What’s in a name? Assessments zijn diepgaande analyses van medewerkers en

Lees meer →

HR met effect

Smaakt naar meer? Wij helpen je op weg.

Krijg onze nieuwsbrief!