Onze
oplossingen

Ondersteuning op maat

Effectis helpt jouw onderneming met HR-ondersteuning op maat. Voor elke HR-uitdaging voorzien we diverse oplossingen, telkens aangepast aan jouw situatie.

Van toepassing op rekrutering, retentie, leadership, tijdelijke versterking, loonadministratie, professionalisering HR

In house HR-partner

Van toepassing op rekrutering, retentie, leadership, tijdelijke versterking, loonadministratie, professionalisering HR

Human resources wordt steeds complexer. Up-to-date blijven met de nieuwste regelgeving, de laatste tools en algemene trends wordt écht specialistenwerk.

Van een externe verwacht je dat het meteen een “match” is. Bij Effectis werken we enkel met echte HR-experts, en selecteren we de Effectiscollega uit ons team die past bij jouw concrete behoeften en DNA, zowel qua kennis als aanpak.

Als in house HR-partner zijn onze experts fysiek aanwezig in jouw organisatie, zij het op projectmatige, tijdelijke of structurele basis. Ze worden deel van het team en voelen daardoor zeer snel de cultuur en noden. Toch houden zij als externe hun kritische blik!

Onze experts zijn een klankbord en vertrouwenspersoon, zowel voor de medewerkers als voor de ondernemer, CEO, HR of management. Ze luisteren, pakken vast en zetten zich in om op een duurzame en kwalitatieve manier de vooropgezette resultaten te behalen. Met hun gepeperde werkethiek en ongezouten mening durven ze jou te challengen om de zaken anders aan te pakken.

Scans

Van toepassing op professionalisering HR, rekrutering, retentie, leadership, loonadministratie

Weet jij hoe het echt gesteld is met je onderneming op vlak van HR?

Hiervoor moet je wat dieper graven dan wat alledaagse gesprekken met je medewerkers je opleveren. Onze scans zorgen voor een grondige analyse, waar we meteen prioriteiten en concrete oplossingen aan koppelen. Want klare taal, dat is waar we voor staan. De ideale basis om mee aan de slag te gaan!

Van toepassing op professionalisering HR, rekrutering, retentie, leadership, loonadministratie

Soorten scans

HR-barometer (kmo-portefeuille)
We bekijken je HR-processen per domein: strategie, aantrekken, verlonen en behouden.

Employer branding barometer (kmo-portefeuille)
Hoe is het gesteld met je interne en externe employer branding?

eNPS (kmo-portefeuille)
Korte en anonieme bevraging om te identificeren wat er écht leeft.

Sociale audit
Een check-up van jouw huidige loonadministratie en contracten.

Werkbaarheidsscan (werkbaarheidscheque)
We meten een aantal zaken die ertoe bijdragen dat medewerkers geëngageerd blijven.

Van toepassing op rekrutering, retentie, leadership

Assessment tools

Van toepassing op rekrutering, retentie, leadership

Om jouw medewerkers en kandidaten de juiste kansen en jobinhoud aan te bieden, is er scherp inzicht nodig in hun vaardigheden, ambities, drijfveren, persoonlijkheid en denkvermogen. Vaak moet je daarvoor dieper graven dan wat een cv of interview kan vertellen.

Een assessment zorgt ervoor dat meteen alle kaarten op tafel liggen! Het geeft een goed beeld over de mogelijkheden, de verwachtingen en ook vaak de onbenutte kwaliteiten. Op deze pagina vind je meer info over wat assessments zijn en wat het Effectisaanbod is.

Training

Van toepassing op leadership, rekrutering, professionalisering HR, retentie

De soft skills van je werknemers verder ontwikkelen is belangrijk, want leren doe je je hele leven. De focus in ons trainingsaanbod ligt dan ook op het ontwikkelen van vaardigheden en attitudes die nodig zijn om op persoonlijk en interpersoonlijk vlak effectief te zijn.

Onze trainers zijn allemaal ervaren HR-managers die vaak ook een leidinggevende ervaring hebben. De trainingen zijn doorspekt met hun levensechte cases die ze graag delen. Interactie en oefening staan centraal.

We bieden diverse thema’s aan zoals communicatie, leidinggeven, persoonlijke en teamontwikkeling. We gebruiken modellen zoals Insights, 16 personalities, …

Onze programma’s zijn steeds op maat en komen in aanmerking voor kmo-portefeuille.​​

Van toepassing op leadership, rekrutering, professionalisering HR, retentie

Wil je meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons!