HR barometer

HR-barometer

Doet jouw HR-beleid wat het moet doen?

Je bedrijfsdoelstellingen realiseren doe je niet alleen. Hoe zorg je dat ook je medewerkers hier efficiënt en gemotiveerd aan (blijven) bijdragen?

 

Een succesvol HR-beleid speelt hierin een grote rol. Met een goed uitgewerkt en onderbouwd plan ben je beter in staat om de juiste medewerkers aan te trekken én te behouden.

 

Met de HR-barometer van Effectis breng je meteen alle HR-noden en huidige processen in kaart. Onze analyse van sterke en zwakke punten zorgt dat je jouw HR-beleid gericht kan verbeteren. Bovendien kunnen onze experts de werkpunten aanpakken.

Wat meet de HR-barometer?

Via deze HR-scan nemen we zowel strategische als operationele processen onder de loep, en dat per HR-domein. Hierdoor krijg je een volledig overzicht van de maturiteit van deze processen. Verloning speelt een cruciale rol binnen organisaties, daarom dat we dat onderdeel apart analyseren.

  • HR-strategie (cultuur, interne communicatie)
  • Aantrekken (employer branding, rekrutering, onboarding)
  • Behouden (talent management, L&D, offboarding, …)
  • Verlonen (payroll, administratie, loonbeleid)

Geen zin om te wachten op de analyse? Haal alvast inspiratie uit onze gratis whitepaper vol tips en tricks om je algemeen HR-beleid vandaag al aan te pakken!

Actieplan en prioriteiten

Op basis van de aanbevelingen is het belangrijk om een actieplan te maken en prioriteiten te stellen in functie van de beschikbare tijd en het budget.

Elke prioriteit wordt vertaald naar een concrete to do’s, zodat je deadlines en verantwoordelijkheden kan bepalen.

Bij de HR-barometer werken we vaak op twee snelheden:

  • Ga snel aan de slag met enkele quick wins die een directe impact hebben op je medewerkers
  • Blijf bouwen aan de fundamenten en het beleid, en creëer zo een future proof HR-beleid
HR-barometer

Onze aanpak

Aanvraag
De interne procedure wordt opgestart, we gaan aan de slag met jouw vraag.

Interview met de zaakvoerder(s)
We bevragen de algemene bedrijfssituatie. Deze info bepaalt het kader waarbinnen het HR-beleid gevormd moet worden.

Huidige HR-processen bekijken
Via gesprekken met enkele medewerkers, leidinggevenden en HR-medewerkers krijgen we zicht op de processen vanuit verschillende standpunten.

Rapportering en actieplan
We geven een rapportering van de bevindingen, zowel per domein als algemeen. Deze worden aan de verschillende HR-stakeholders gepresenteerd. Hierna komen we tot concrete prioriteiten en een actieplan.

Doel van de HR-barometer

Met de HR-barometer van Effectis kan je een meer performant en mensgericht HR-beleid opstellen die je bedrijfsdoelstellingen helpen realiseren, en dat zowel op korte als op lange termijn.

 

Je kan de HR-barometer bovendien aanvullen met een sociale audit om te checken of je arbeidsreglement, contracten en policies nog up-to-date zijn. Contacteer onze Business Managers vrijblijvend voor meer info.

Meer info nodig over onze HR-barometer?

Contacteer ons.