Een HR-beleid moet meegroeien met het bedrijf, anders is het game over

Het gaat hard voor het West-Vlaamse Umbrosa, ontwerper en producent van schaduwoplossingen. Ze openden onlangs een kantoor in New York, brachten nieuwe collecties uit met designers en werkten samen met de meest gerenommeerde hotelketens wereldwijd. En de ambitie, die blijft groot. Christophe Haemers: “Wij maken de mooiste parasols ter wereld en dat willen we blijven doen. We kijken naar nieuwe markten, nieuwe producten, … Er komen nog boeiende jaren aan.” 

Groei vs. HR

De sterke groei van afgelopen jaren deed het personeelsbestand bij Umbrosa sterk toenemen. Christophe Haemers: “Groeien kan je niet alleen, daarvoor heb je mensen nodig. Geen evidentie in onze sector. Als je dan de juiste mensen vindt, verdienen ze de nodige begeleiding, een individueel groeitraject en kansen om te kunnen groeien binnen hun functie en in het bedrijf. Logisch ook. Alleen had ik daar toen, tijdens onze snelle groei, onvoldoende tijd voor. En toch was het nodig om daar mee bezig te zijn. Alleen zo konden we onze groei bestendigen. Een structurele professionalisering van ons HR-beleid was noodzakelijk.” 

Externe begeleiding 

Een externe HR-partner aantrekken was voor Umbrosa de oplossing om snel en gericht te werk te gaan. Christophe Haemers: “We hadden niet alleen nood aan structuur en begeleiding van onze huidige medewerkers, we hadden bovendien snel extra mensen nodig. We zochten dus verschillende HR-competenties om onze groei te waarborgen. Die vind je nooit in één persoon maar wel in één bedrijf, zo blijkt.” 

Samen sterk 

Sinds 2021 werkt Umbrosa samen met Effectis om het HR-beleid te professionaliseren, mensen te rekruteren en zo mee te bouwen aan de groei van het bedrijf. “Sinds onze samenwerking zie ik veel positieve effecten. Er is rust gekomen in ons snelgroeiend bedrijf. We pakken de zaken meer gestructureerd aan en mensen weten bij wie ze terecht kunnen. Dankzij onze samenwerking kan ik mij focussen op de groei van het bedrijf en ontzorgt Effectis mij van het HR-luik. Samen sterk dus”, sluit Christophe af

Lees meer!

HR met effect

Smaakt naar meer? Wij helpen je op weg.

Krijg onze nieuwsbrief!