Employer branding barometer

De basis voor een sterk beleid

Een sterk werkgeversmerk bespaart je veel geld en kopzorgen. Dankzij een doordachte employer branding strategie bepaal je hoe je als werkgever gezien wordt en trek je efficiënt de juiste profielen aan.

Onze HR-experten analyseren via de employer branding barometer waar jij vandaag als werkgever staat en wat nog aandacht nodig heeft. Hierdoor weet je exact waar er nog winst te halen valt en hoe je dat moet aanpakken.

DSC_4167

De praktische kant

Bij het opmaken van een employer branding barometer zoeken we naar antwoorden op diverse vragen:

  • Welke indruk hebben potentiële medewerkers van jouw bedrijf?
  • Hoe komen zij met jouw bedrijf in contact?
  • Klopt het aanwervingsproces met de indruk die je on- en offline nalaat?
  • Zitten alle waarden van jouw bedrijf in het rekruteringsproces vervat?

 

We verzamelen dus een heleboel waardevolle externe informatie over jou als werkgever. Die zetten we af tegen de bedrijfscultuur, ambities en waarden. Klopt de puzzel? Zet je op alle vlakken voldoende in? Zijn er belangrijke acties die jouw bedrijf kan nemen om als werkgever meer of beter zichtbaar te zijn? En hoe doe je het in de arbeidsmarkt algemeen?

Het resultaat van de analyse bundelen we in een rapport met visuele scorekaarten en bijhorend actieplan. Een werkbaar document in klare taal waar je écht mee verder kan.

En nu?

Het rapport van de employer branding barometer is de perfecte basis voor een sterker employer branding beleid. Je team kan onmiddellijk aan de slag om de actiepunten uit te werken en je als werkgever sterker op de arbeidsmarkt te positioneren.

Heb je geen ruimte om dat zelf grondig te doen? Reken op onze in-house HR-partners om je verder te helpen. We prioriteren de to do’s, leggen budgetten vast en gaan aan de slag.

Zo zorgen we samen voor een kwalitatievere instroom van sollicitanten, een duurzamer HR-beleid en een sterkere positionering van jou als werkgever. Vandaag en morgen.

HR mét effect, ook bij jou.